top of page

Unga Programmerare

Rolig utbildning inom programmering för barn och ungdom på distans!

Många unga är nyfikna på programmering men har ingen vuxen med kunskap och tid att hjälpa dem utveckla sitt intresse. Det vill vi på BIT ADDICT Academy ändra på genom vårt initiativ Unga Programmerare - rolig utbildning inom programmering på distans.  Allt som behövs för att börja är en iPad, Mac eller PC med internetuppkoppling! 

Genom vårt utbildningsprogram går eleven under två terminer från inga kunskaper inom programmering till att självständigt kunna utveckla enklare program med rörlig grafik och interaktivitet.

Unga programmerare: Welcome

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningen består av ett digitalt kursmaterial baserat på 40 video-lektioner som var och en är ca. 30 minuter lång. Till varje lektion kommer övningar som hjälper eleven att befästa kunskapen. Övningarna har varierande svårighetsgrad så att alla elever kan känna sig både duktiga och stimulerade. 

Utöver lektionerna ges elverna också tillgång till ett formum på nätet där de kan samarbeta med andra kursdeltagare för att lösa övningarna och ställa frågor till våra mentorer.

Unga programmerare: About

Utbildningens fyra delar

swift code.png

Del 1 - Börja progammera

I denna del av utbildningen lär vi oss först vad det innebär att programmera. Vi går sedan igenom grundläggande koncepten som används inom all programmering med det enkla programmeringsspråket Swift!

Del 2 - Vad är ett objekt?

I denna del av utbildningen lär vi oss grunderna i hur man skriver programkod som är enkel att förstå och använda. Vi tittar också på standardverktyg för att arbeta med t.ex. text, filer och grafik.

block diagram.png
HowToMakeCutRope-feature.png

Del 3 - Grafik och interaktivitet

I denna del av utbildningen kombinerar vi allt vi lärt oss hittills genom att designa och programmera ett enkelt eget spel.

Del 4 - Liv och rörelse

I denna del av utbildningen lär vi oss hur vi gör ett mer levande spel med hjälp av animation, kollisioner och gravitation.

rocket ship flying.png
Unga programmerare: Services

Skicka in intresseanmälan redan idag!

Nästa omgång av utbildningen börjar i augusti. Skicka in en intresseanmälan och reservera en plats redan idag!

Läs kursplanen
Skicka in intresseanmälan
Unga programmerare: About Me
bottom of page